Volgers

vrijdag 24 augustus 2018

Stap voor stap

Al een aantal keren is de volgende kuur uitgesteld omdat Ilva's bloedwaardes blijven hangen. Dat is een bekend verhaal, inmiddels, dus verbaasd zijn we niet. We genieten stiekem (en niet zo stiekem) van het feit dat haar hb (wat haar energie oplevert) en haar trombocyten (de veiligheid van bloedstolling) in elk geval al op orde zijn. Het enige waar we goed op moeten letten, is haar enorme vatbaarheid want de neutrofielen die haar zouden moeten beschermen tegen infecties, blijven nog laag.

Volgende week begint school weer en hiermee komen er weer risico's thuis.
Van twee scholen maar liefst.
Dat wordt weer extra extra extra handjes wassen en tienduizend doekjes verspreid door het hele huis om oppervlakten mee af te nemen.
Een ritueel waar we in 't oude huis erg goed mee waren maar wat hier even is blijven hangen omdat de meeste oppervlakten bestaan uit kartonnen dozen! Nieuwe kasten komen stapvoets binnen nu het meeste maatwerk dat David persoonlijk in elkaar had gezet hier niet meer past.

Ook informatie omtrent Ilva's verdere traject komt langzaam aan. Hoe het nu precies zit met het overgebleven aantal blasten, weten we nog steeds niet. De bloedcontroles worden nu namelijk in Rotterdam gedaan en de arts aldaar kan niet in het systeem van Utrecht kijken.
Puntje van verbetering.

Dinsdag aanstaande zitten we in elk geval in Utrecht, mogelijk voor Ilva's volgende kuur maar in elk geval voor het volgende hoofdstuk stamcelinformatie. Eens kijken of we er dan aan denken om naar de restwaarde blasten te vragen.
Een gek idee dat dit nu zo dichtbij komt terwijl we in ons hoofd en met Ilva's lijf nog bezig zijn dit hoofdstuk chemo's goed af te ronden.

Intussen genieten de trollen van hun nieuwe omgeving. Nu het huis een beetje bekend raakt, worden ze iedere dag wat zelfstandiger. Met ons huis tussen twee speeltuinen in, willen ze nu die andere plek wel eens verkennen en het blijkt een hit: Ilva heeft direct contact met een alleraardigst Hindoestaans meiske en Thorben vindt alle klautermogelijkheden geweldig. Ineens durft hij de brandweerpaal wel af te glijden en zonder me maar één keer te vragen om ze te duwen, schommelen de trollen zowaar de ruimte in!
Thorben fietst zijn eerste officiële blokje om en Ilva komt een heel eind op haar nieuwe stepje.

Stap voor stap wordt het huis ingericht.
Stap voor stap groeien de trollen
En groeien wij toe naar de volgende grote stap in Ilva's behandeling.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten