Volgers

dinsdag 22 mei 2018

Op en neer, heen en weer

Inmiddels zitten we middenin de tweede spoedopname. Zou afgelopen vrijdag een korte kuur zijn, kon ze meteen blijven omdat ze de 39 aantikte.
Thorben en ik heen en weer om een koffer af te leveren en daarna maar weer om de dag op bezoek, want ditmaal blijft David bij het wiefke. Haar temperatuur blijft maar stuiteren: is het op dag 3 ineens fijn naar 37.7, gaat het de dagen daarna weer naar 38 en 39.

De schuldige is gelukkig wel gevonden: streptokokken. Dit betekent dat ze de antibiotica veel gerichter kunnen inzetten. En dat betekent hopelijk dat we binnenkort echt effect zien.
Jammer dat zo'n infectie wel 10 dagen kan duren.
Jammer dat streptokokken blijkbaar ook leiden tot vocht vasthouden en laat dat nu net zijn wat we niet willen voor de 3-daagse kuur die vrijdag moet starten. Daarbij wordt er nameljik 2-3 dagen nagespoeld met grote hoeveelheden extra vocht.

Maar goed, vandaag is het dinsdag. Nog vier dagen te gaan voordat die beslissing genomen moet worden. Morgen ook nog even een longscan voor de zekerheid omdat er twijfels zijn over het zuurstofgehalte van haar bloed. We bekijken het van dag tot dag.

Vandaag zijn trol en ik weer even op bezoek. Kilo's brownies afleveren tezamen met bakken vol druiven en aardbeien. Ilva eet weliswaar niet, ze vraagt sinds gisteren wel weer om dingen en dat is stap één. Tot mijn grote plezier eet ze zowaar een stukje brownie en een klein trosje druiven!
De eerste hapjes zitten er weer in!
Ik vraag me direct iets af en voel haar voorhoofd: jawel, veel koeler dan twee uur tevoren toen we binnenkwamen. De medicatie lijkt nu dan toch aan te slaan: van 39 weer terug naar 37.6. Dat is niet slecht over het verloop van een dag.

Tuurlijk zijn we er nog niet en natuurlijk blijft de temp nog wel een paar keer op en neer gaan, maar met een beetje mazzel kunnen we na het weekend weer simpele heen-en-weertjes doen waarbij de koffer even blijft staan.
Even.
Tot de volgende zoveel-daagse kuur.

We kijken per dag.
En vandaag was relatief goed.
Ook al missen we de andere helft van de familie,
misschien kunnen we nu weer slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten