Volgers

donderdag 26 juli 2018

Hittegolf


De babyfoon geeft slechts nog 'te warm' aan en twee knipperende streepjes. Binnen troosten we ons met twee ventilators, liters ijs en de gedachte dat het in ons nieuwe huisje tenminste 4 graden koeler is dan hier.

Ook Ilva heeft het de afgelopen week warm gehad. De eerste week van de zomervakantie heeft ze afgetrapt met een flinke koortsaanval waardoor we weer een hele week in het ziekenhuis hebben doorgebracht.
Voordeel: constante, aanzienlijk koelere omgeving.
Nadeel: die drie weken tot de verhuisdatum had ik toch graag in zijn geheel gebruikt om te pakken en te regelen.

Creatief huishouden lijkt het antwoord: thuis is er door kooklustige oudste broer voor heerrrrrrlijke hap gezorgd en werkt David tussen de warmtegolven door met dozen vullen. Hij heeft er zicht op, het effectief vullen. Ik ben meer van het betere gooi- en smijtwerk.
Goeie reden waarom ik ben begonnen met kleding inpakken.
Dat breekt wat minder snel.
Hoe dan ook, in het ziekenhuis geen kans tot geregel of gepak. Het frustreert me, maar niet mateloos want alle energie zit in het hoog houden van 't moraal.
Of dat ook lukt.
Na een dagje gemiep en gepiep van de koorts vindt Ilva het eigenlijk wel goed zo en fietst zich helemaal suf tussen de koortsaanvallen door. Alle gangen worden verkend, alle personeel weet inmiddels de roze schicht te vermijden op de impromptu snelweg. Ook moet er worden geknutseld, dus er gaan rollen stickers doorheen en uiteraard spelen we tientallen spelletjes 'heb jij' (zoals ze kwartetten heeft gedoopt) die ze miraculeus meestal weet te winnen zonder al te veel vals spel.

De roze kroon en mantel die ze heeft gekregen bij het afscheid van juf Elly als kleuterjuf zijn meegegaan en worden dankbaar iedere dag gedragen en bewonderd. Troela komt erachter dat ze de mantel heel mooi kan laten wapperen als ze rent en ineens is de fiets niet belangrijk meer: 'Mam, gaan we nog even wapperen?'

Gelukkig wordt er snel uitgevonden welk beestje verantwoordelijk is voor de onnatuurlijke warmte in haar lijf en wordt deze na een paar dagen razendsnel betreden door een ander antibioticum. Ineens mogen we dan ook weer naar huis, mits we nog een aantal dagen terugkomen om het medicijn toe te dienen. Deze versie gaat namelijk alleen intraveneus.
Het zij zo.
We ontsnappen graag.
De koelte uit, de warme omhelzing in van haar mannen thuis.

Daar weten de trollen van geen ophouden in het samenspel. David en ik maken er dankbaar gebruik van om tijdens hun spel meer dozen te vullen. We hopen met heel Nederland op regen. De enige neerslag is echter ons zweet.

Dan komt de planner langs en zijn we weer de pineut: Ilva's volgende kuur staat gepland in de laatste week voor de verhuizing. Nee, we mogen niet verschuiven want er zijn al twee uitstelweken geweest vanwege haar lage waardes.
We kijken elkaar aan.
Van drie volle weken samen pakken naar twee en ineens naar één.
We gaan niet meer uitzoeken.
We gaan alleen nog maar vullen.
Dan maar alles over naar het Vlootje.

Gelukkig krijgen we handen vol hulp. Al drie avonden zijn mensen komen helpen om al het stof uit het nieuwe stulpje te verwijderen. David heeft de oude koelkast weer uit de tuin gehaald en even aangesloten zodat de harde werkers ook iets koels hebben om te drinken. Ook zal er dit weekend mogelijk al geschilderd worden.
Allemaal zaken waar we anders niet aan toe zouden komen nu.
Allemaal zaken die voor elkaar komen dankzij onze onschatbare kring.

Buiten breekt een onweer los.
Verlossende regen.
We houden ons hoofd koel.
En gaan de volgende logistieke nachtmerrie aan.
We kijken immer vooruit.
Vele handen maken licht werk
Veel creatieve meedenkers zorgen voor een licht hart
En voor een veel welkomer warm gevoel.

Dank jullie wel, allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten