Volgers

woensdag 18 juli 2018

Timing

Met de komst van de vakantie valt er een stukje roosterstress weg. Thorben hoeft niet naar school en dat scheelt. Thuis vermaakt hij zijn zusje met voorleessessies en spelletjes en heeft daar zelf gelukkig ook lol in.
Andere zaken worden dan net weer wat lastiger: David moet op het Vlootje zijn voor werkzaamheden en ik moet met Ilva naar het ziekenhuis voor bloedcontrole. Wat doen we dan met Thorben?
Gelukkig kan Marco ons rijden en hoeven we ons niet aan de regels van het taxibedrijf te houden.

Eenmaal daar blijkt de trombocytentelling op 'lager dan 3' te staan...dat verklaart ons paars-gestippelde meisje. We waren al zo verbaasd dat ze eergisteren bij een telling van 7 geen transfusie kreeg. Nu kunnen we 'gelukkig' bewijzen dat het nodig is, want ergens in de ochtend heeft er in haar mond ook iets gebloed, getuige de verkleurde wangpleister.

Tegelijkertijd horen we dat ze ook nog geen waarneembare witte bloedcellen heeft. Daarmee qualificeert ze dus niet voor de volgende kuur en krijgen we een weekje uitstel.
Stiekem wel fijn.
Goeie timing met het vriendelijke weer en het goede humeur.
Wel een beetje griezelig, tegelijkertijd: wat als het volgende week nog steeds hommeles is? Dan gaan we pas kuren richting verhuizing. Laat dat nu niet zo prettig zijn met een zielig hoopje slijmvliesellende...

Enfin, we zullen het zien.
Vooralsnog geniet ik van de blauwe plekken die langzaam weer wegtrekken en twee trollen die elkaar giechelend in de al dan niet bestaande haren vliegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten