Volgers

woensdag 19 september 2018

Ping pong

De tegelspreuk doet zich weer gelden: ons wiefke fiets weer vrolijk door het ziekenhuis na de ingrepen gisteren. De dokters vinden haar dan ook niet 'slecht genoeg' om nog te moeten blijven. Er is immers nog steeds geen plek op de isoleer en om nu een week in bed te blijven terwijl ze nog even thuis kan zijn, is dan ook weer zoiets.
Het afhandelen gaat weer ouderwets onhandig: het voorstel is om deze nacht nog in het Ronald McDonald huis door te brengen en dan pas morgenochtend naar huis te gaan omdat er geen plek meer is en er nieuwe patiënten binnenkomen.

Nu snap ik wat ze bedoelen met 'niet slecht genoeg'. Het gaat beter met ons wolfje dan met de kindjes die binnenkomen. Ik misgun hen de kamer niet, uiteraard. Het is al erg genoeg dat ze hier moeten zijn. Maar om nu een neutropeen kind dan maar even in een logeerhuis te stallen waar heel veel vreemde mensen komen waardoor dus haar gezondheid niet gewaarborgd kan worden...heel kort door de bocht.
Zeker als je bedenkt dat ze in isolatie had moeten liggen.
Wij gaan hier niet mee akkoord.
Stuur haar dan vandaag naar huis.


Hebben we het nog niet gehad over de 6-weken koffer...nu dus eerst naar een logeerhuis, dan naar huis en dan weer naar het ziekenhuis en pas een dag later naar de isolatiekamer.
Zucht.
Al het wassen, drogen en bergen kan weer opnieuw beginnen.

Ilva is een stuiterbal.
Geen pingpongbal.

To be continued.

Addendum:
Ilva komt vanavond gewoon naar huis.
Niks nie bacterieën vangen in een vreemd huis.
Gewoon daar waar het goed toeven is.

Ondanks het feit dat ze ongetwijfeld hebben gedacht 'morgen gesprek, dus nog een nacht hier, maar oh jee geen kamer vrij', ben ik verbijsterd over de wanbeslissing om een neutropeen meisje naar een vreemde omgeving met veel mensen te sturen.
Hier is het laatste woord nog niet over gesproken.
Ook al was de bedoeling goed, aan de communicatie dient ernstig geschaafd te worden!

Addendum II:
Stomverbaasde arts donderdagochtend toen ze hoorde dat David de avond tevoren naar huis was gegaan met Ilva en nu speciaal terug was gekomen voor het gesprek. 'Oh, hadden mijn collega's dan niet gezegd dat dit net zo goed telefonisch kon?'

ZUCHT.

Nog even over die communicatiecursus...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten